Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.Van új a nap(raforgó) alatt

ES Loris a csúcsonA napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag európai szinten is kiemelkedő, 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt időszakban egyértelmű és markáns változás figyelhető meg a magyarországi napraforgó piacon.

Egyre több termelő döntött úgy, hogy magas-olajsavas (HO) napraforgót vet, a hagyományos, linolsavas (LO) napraforgóval szemben. A döntésük logikus válasz volt a piac kínálatára, hiszen lényegesen magasabb áron tudják értékesíteni az ilyen napraforgók termését. Az árkülönbség folyamatosan csökken csak a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozni a stratégiai döntésüket, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek.

Bármelyik típusú napraforgót termesztése mellett dönt az EURALIS napraforgóit ajánljuk a figyelmébe.

Miért válasszon bennünket?

  • Több, mint 80 éves az EURALIS, 10 éve vagyunk jelen Magyarországon, termékeink szójában, cirokban piacvezetők
  • A világ egyik legnagyobb napraforgó nemesítő vállalata az EURALIS résztulajdonában álló SOLTIS cég. Ebből a kiemelkedő genetikai potenciálból származó hibridek Magyarországon a 3. legnagyobb mennyiségben értékesített napraforgók.
  • Minden hibridünket a bevezetés előtt előzetesen Magyarországon teszteljük és csak azok kerülhetnek be a kínálatunkba, amelyek stabilan, átlag feletti termésre képesek a hazai viszonyok között is
  • Legújabb generációs hibridjeink kiemelkedő teljesítményre képesek (pl.: ES ARMONICA SU / 4 kísérleti helyszínen is a legmagasabb olajtartalom: 52,3-55,7% / IKR fajtakísérlet 2019)
  • Hibridjeink széleskörű szádor rezisztenciával és átlag feletti betegségtoleranciával rendelkeznek
  • Legújabb hibridjeink már a peronoszpóra 704-es és 714-es rasszaival szemben is rezisztensek
  • Innovatív cégként azon kevesek egyike vagyunk, akinek a kínálatában tavaly óta már több Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett HO napraforgó is szerepel
  • Igényének megfelelően a nagyon koraitól a középkései érésidőig választhat kínálatunkból napraforgót
  • Akár hagyományos, akár Clearfield® Plus akár Express™ gyomirtó szerhez kifejlesztett a gyomirtási technológiája, mindegyikhez talál EURALIS hibridet

Napraforgó 2020febr

Hibridjeinkkel kapcsolatban keresse a területileg illetékes kollégánkat!

Eredményes gazdálkodást kívánva arra biztatjuk Önt, hogy használja az EURALIS napraforgó kiemelkedő genetikáját, hisz ÉRTÉKET ÉS BIZALMAT TEREMTÜNK!

Balogh László
junior product manager

 

*A Clearfield® Plus a BASF az ExpressTM márkanév az FMC Corporation vagy leányvállalatainak bejegyzett márkaneve. amelyeket a jogtulajdonosok engedélyével az Euralis Semences és leányvállalatai által felhasználhatók.

Itt tud belelapozni új tavaszi vetőmag ajánlatunkba

 

Letölthető kiadványok

 PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.