Megfelelő fajtaválasztással és helyes technológiával továbbra is megéri szóját termeszteni.

Az Euralis a legnagyobb GMO mentes szójanemesítő Európában. Fajtáink kiemelkedő képességeit jól mutatja, hogy 2018-ban, a legnagyobb termőképességű középérésű (I.) éréscsoportban az első 3 helyen Euralis fajta végzett.

Mivel vagyunk mások, mint a többiek?

Termékeink 2003 óta vannak jelen a magyar szójavetőmag piacon. Piacvezető cégként az egyik legszélesebb választékkal, az összes Magyarországon biztonságosan termeszthető éréscsoportban olyan kiemelkedő teljesítményre képes fajtákat kínálunk ügyfeleinknek, amelyek termőképességben, termésbiztonságban egyedülállók.

szója 2019

ES COMANDOR (000)/ forgalmazó: Galldorf Zrt.

A legkorábbi éréscsoportba tartozó fajta, 4,5 t/ha terméspotenciállal. Az érésig eltelt napok száma átlagosan: 121 nap. Főleg az északi termőterületekre ajánljuk, de másodvetésre az ország déli részén is kiválóan alkalmas.

ES NAVIGATOR (000)/ forgalmazó: KITE Zrt.

4,4t/ha terméspotenciálú, magas fehérjetartalmú, pergésre nem hajlamos fajta. Az érésig eltelt napok száma átlagosan: 122 nap, ezért másodvetése is kiválóan alkalmas.

ES MENTOR (00)/ forgalmazó: Galldorf Zrt., SUMI AGRO HUNGARY Kft.

Európában a legnagyobb területen termesztett, Magyarországon éréscsoportjában piacvezető fajta. Terméspotenciálja felveszi a versenyt a késői fajtákkal.

ES TENOR (00)/ forgalmazó: Galldorf Zrt.

Kivételesen jó állóképesség, magas fehérjetartalom jellemzi, amihez 4,6 t/ha termőképesség párosul.

ES ADVISOR (00/0)/ forgalmazó: Galldorf Zrt.

Az egész ország területén termeszthető kimagasló, 5 t/ha terméspotenciálú szója. Az érésig eltelt napok száma átlagosan 127 nap.

ES TRIBOR (0)/ forgalmazó: SUMI AGRO HUNGARY Kft.

A legújabb fejlesztésű szójafajtánk, éréscsoportján belül kimagasló (5,1 t/ha) terméspotenciállal. Az érésig eltelt napok száma átlagosan 131 nap.

ES PALLADOR (I)/ forgalmazó: KITE Zrt.

Éréscsoportjának kiemelkedő termőképességű fajtája. 2014 óta folyamatosan a legmagasabb termésátlagot elérő fajta a NÉBIH kísérleteiben.

ISIDOR (I)/ forgalmazó: SUMI AGRO HUNGARY Kft.

Magyarország legnagyobb területen termelt, piacvezető szójafajtája. A stabilitás és a termőképesség tökéletes kombinációja.

ES MEDIATOR (I)/ forgalmazó: Galldorf Zrt.

A legnagyobb terméspotenciálú (5,5 t/ha) fajtánk, ami intenzív körülmények között rekordtermésre képes. Az ország déli termőhelyein javasolt a termesztése.

Összegezve: a termelői tapasztalatok és a kísérleti eredmények azt bizonyítják, hogy az Euralis piacvezetőként, évek óta minden éréscsoportban kiemelkedő képességű fajtákat kínál a termelők számára.

 

Balogh László
Junior Product Manager
Euralis Kft.