Euralis kutatási prezentáció

kutatásA sikerünk mögötti értékek

A vetőmag előállításban több, mint 60 éves múlttal rendelkező Euralis Európa egyik vezető kukorica-, cirok és olajosmag-vetőmag előállító vállalata.

Partnereink és kereskedőink jövedelmezőségét biztosítandó a vetőmag üzletágban a következő 4 (alap)pillérre helyezzük a súlypontot: INNOVÁCIÓ, TELJESÍTMÉNY, MINŐSÉG és MEGBÍZHATÓSÁG.

Egyediségünk abban rejlik, hogy a partnereink számára hitelesek vagyunk, mivel az egyedi kapcsolatainkat az Euralisnál a következő fő értékeket figyelembe véve építjük: ÜGYFÉL-KÖZPONTÚSÁG, ODAFIGYELÉS, KREATIVITÁS és MEGOLDÁS-KÖZPONTÚSÁG.

Az Euralis stratégia rendkívül sikeresnek bizonyult. A cég forgalma 50%-kal nőtt az elmúlt 5 évben, és egy stabil pozíciót tudhat magáénak egy kiélezett versennyel jellemzett piacon.

Az Euralis szilárdan hiszi, hogy az értékteremtés kulcsa az innováció. A cég minden évben forgalmának 13%-át a kutatás-fejlesztésbe forgatja vissza, amivel a helyi termesztési, környezeti viszonyokhoz jól alkalmazkodó, és a gazdálkodók igényeinek megfelelő hibrideket állítunk elő.

Az eredeti Tropical Dent kukorica genetika, a Silobreed silófajták, az OR Master Elite szádor-elllenálló napraforgó hibridek és az Új P3 generációs olajrepcék csak néhány, a legutóbb megvalósult eredményeink közül, a versenyképes piacvezető cirok és a GMO mentes szójabab portfoliók mellett.

 

Eredeti és különleges génállomány

Az új fajták előállításához elengedhetetlen a szorosan összehangolt szántóföldi és laboratóriumi munka. A kutatási sikerünk egyik kulcsfontosságú tényezője a széles spektrumú genetikai forrás és a rendkívül hatékony nemesítési folyamat, melynek során a legjobban teljesítő fajtákat választjuk ki.

60 éves üzleti tapasztalattal a háta mögött az Euralis egy olyan eredeti és egyedülálló genetikai állományt tudhat magáénak, mely egyrészt saját szelekciós programjából, másrészt külső, természetes forrásokból, valamint az üzleti partnerekkel történő szoros együttműködésből származik. Mindezen génforrások optimális kombinálása az üvegházakban, tenyészkertekben és a laboratoriumokban folyó nemesítési munka összehangolásával történik, alapos tervezési folyamatot követően.

Molekuláris genetikai tapasztalat

Az Euralis több, mint 20 éves molekuláris genetikai tapasztalattal rendelkezik. Cégünk a vetőmagvállalatok közül az elsők között fektetett be jelentős összegeket a molekuláris szintű tenyésztési technológiákba. Ezen technológiákat rendszeresen alkalmazzák a növények DNS vizsgálatánál, annak érdekében, hogy alaposabb képet kapjanak a genetikai anyag szerkezetéről és optimalizálják a szülői vonalak keresztezését az optimális heterózis elérése végett. Ennek segítségével könnyen követhetők az egyszerű, vagy összetett tulajdonságok is, valamint egyesíthetők a kedvező karakterek a jövőbeli fajtákban.

 

Nemzetközi kísérleti hálózat

Az egész Európát lefedő kutatási program 13 kutatóállomás együttes munkájával folyik. Közel 25000 új kukorica és 8000 napraforgó hibridet állítunk elő minden évben. Az összes piaci igény és termesztési körülmény lefedése érdekében a vetőmagokat 500000 mikroparcellán tesztelik Európa-szerte a spanyol Andlúziától egész Oroszországig. Ez az eljárás biztosítja az új fajták pontos értékelését, azok fő tulajdonságainak megismerését, melyekbe beletartozik a különböző körülmények közötti termőképesség és stabilitás, a fertőzésekkel- és parazitákkal szembeni ellenálló képesség, a szárstabilitás- és szárazságtűrés, valamint a beltartalmi tulajdonságok vizsgálata.

Adatelemzési képesség

A vegetációs időszak során egészen a növény betakarításáig terjedően a fejlesztő csapat több ezernyi megfigyelést és mérést végez, hogy alaposan tanulmányozza az újonnan előállított genetikai anyagot.

A több millióra tehető mérési eredmény nyomon követésére és feldolgozására egy központosított, zárt belső adatkezelő rendszert alkalmaznak. A hatékony adatkezelés és -elemzés az egyik kulcsfontosságú tényezője a sikeres nemesítési folyamatnak.

Ügyfél központúság

Az Euralis kutatási programjának középpontjában gazdák igényei állnak. A nemesítési technológiákba történő nagyarányú befektetésekkel célunk olyan hibridek előállítása, amelyek termesztésével ügyfeleink növelhetik gazdálkodásuk eredményességét. A gazdáinkat előtérbe helyezve velük és értük dolgozunk.

Az Euralis munkatársai minden nap értéket… és bizalmat teremtenek.