Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.TROPICAL DENT ® - egyedülálló genetika

Tropical logo2013-ban az EURALIS bemutatta egyedülálló Tropical Dent®* genetikáját Franciaországban. Ezt a meglévő és köztermesztésben lévő kukoricák genetikától alapjaiban eltérő genetikai vonalat több, mint 10 év kutatómunkába telt felfedezni és a meglévő genetikai állománnyal keresztezni. A nemesítés hagyományos (nem GMO) módszerrel történt.

Korábban a nemesítők az ún. európai flint (simaszemű) és az amerikai dent (lófogú) kukoricákat keresztezték egymással, hogy minél előnyösebb tulajdonságú hibrideket kapjanak. A 10 éves projekt során az EURALIS nemesítői egy trópusi országokból származó teljesen új vonalat fedeztek fel, mely genetikai szempontból nagyon távol áll a jelenleg használatos típusoktól, viszont nagyon jól kereszteződik az összes eddig létező csoporttal.

Mit jelent a gazdák számára a Tropical Dent® logóval ellátott hibrid?

A különböző termőhelyi viszonyok között is átlag feletti termést, stabilitást, vízleadást, amit a Tropical Dent® logó is kifejez.

Két évvel a bevezetése után az ES GALLERY kiemelkedő sikereket ért el Franciaországban, a középkorai piaci szegmensben megszerezte a vezető pozíciót.

Évről évre nemcsak Európa nyugati, hanem keleti országaiban is egyre nagyobb területen termelnek Tropical Dent® hibrideket. A növekedés folyamatos, köszönhetően az olyan hibrideknek, mint a Magyarországon is forgalmazott ES CUBUS vagy ES MYLORD. Napjainkban a Tropical Dent® genetika egyre fontosabb szerepet játszik az EURALIS értékesítésében, hiszen az összforgalom több, mint 25%-a ebből az egyedi genetikai kombinációból származik. A piaci visszajelzések és sikerek alapján a folyamat a jövőben sem áll meg és a Tropical Dent® hibridek térnyerése a terveink szerint évről- évre emelkedni fog. Azok után, hogy az első hibridek megjelentek a korai és középkorai éréscsoportban, a Tropical Dent® kukoricák bemutatkoztak a közép kései és kései piacokon is. Ezzel a lépéssel cégünk választ kívánt adni arra a növekvő igényre, amely Európa kontinentális klímával rendelkező termőterületeiről érkezik az olyan hibridek iránt, amelyek öntözetlen és esetenként aszályos körülmények között is maximális termésbiztonságot és magas hozamot garantálnak.

Tropical Dent 2017

A gyors vízleadás a sikeres kukoricatermesztés egyik alaptényezője, mint ahogyan a 2014-es és a 2016-os szezon is megmutatta. A termés magas volt, a piaci árak gyorsan zuhantak, a nyereségesség kérdése előtérbe került. Köszönhetően a kiemelkedően gyors vízleadásának, a Tropical Dent® kukorica előnyös helyzetbe hozta felhasználóit Európa-szerte, és az alacsony szárítási költségek nagyban hozzájárultak a gazdálkodásuk jövedelmezőségéhez.

Az elmúlt évek sikerei alapján tovább bővítettük a Tropical Dent® hibrid kínálatunkat, amelyek így már a korai éréscsoportól a késői éréscsoportig elérhetők a magyar termelők számára.

2017-ben az EURALIS kínálatában az alábbi Tropical Dent® hibridek találhatók meg:

 

ES CUBUS             FAO 300-320

ES FARADAY         FAO 330-350

ES MYLORD          FAO 380-400

ES METHOD          FAO 410-430

ES LAGOON          FAO 450-470

Összegezve a leírtakat: az EURALIS Tropical Dent® kukoricák versenyképes áron megoldást jelentenek eltérő termőhelyeken a változékony időjárási viszonyok mellett is a biztonságos, kiszámítható és nyereséges kukoricatermesztésre.

EURALIS Kft.

Letölthető kiadványok

 PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.