Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.Bővebben a magyarországi cirok sikertörténetéről...

cirok cikk sorghum ID2017-ben alapították a Sorghum ID európai, szakmaközi cirok szervezetet.

Létrehozásának célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a mezőgazdaságban és egyéb területeken érdekelt szakemberekkel a cirok és a hibrid genetika növénytermesztési, takarmányozási és egyéb felhasználási lehetőségeiben rejlő előnyöket és lehetőségeket.

Tagjai között találjuk  az alapító Euralis mellett az egyéb nemesítőházakat, takarmányozási, állattenyésztési szakembereket, kutató intézeteket és mindazokat, akik az európai ciroktermesztés és felhasználás növekedésében és jövőjében hisznek.

Az Euralis Európában és Magyarországon is piacvezető a cirok vetőmag értékesítésében.
Büszkék vagyunk rá, hogy munkánk eredményeképpen folyamatosan és gyorsan növekszik a hazai cirok vetésterület és egyben a hazai felhasználás is.

A Sorghum ID legújabb cikkében a magyarországi ciroktermesztés sikerével kapcsolatban az Euralis-t kérte fel arra, hogy mutassuk be, hogyan és milyen lépésekkel lehetett elérni ezt a sikert. 

 

A jövő genetikája - Euralis P3 repce

p3Az 1936-ban alapított EURALIS francia termelői tulajdonban lévő, szövetkezeti rendszerben működő, nemzetközi mezőgazdasági vállalatcsoport, ami több, mint 10 éve van jelen Magyarországon. 
Az elmúlt években a magyar piacon szójában, cirokban piacvezetők lettünk, és emellett évről-évre folyamatosan nő az EURALIS repcével bevetett területek nagysága.

Mi a sikerünk titka?

Egyszerű a válasz: olyan termékkínálatot tudunk biztosítani a hazai termelők részére, amiből mindenki megtalálhatja a technológia adottságainak, termesztési környezetének leginkább megfelelő, átlag feletti jövedelmezőséggel termeszthető hibridet.

Az EURALIS innovatív cégként egy saját minősítési rendszert dolgozott ki és vezetett be P3 néven.

Bővebben ...

Euralis rajzpályázat - Apukám a földeken dolgozik

euralis rajzverseny 2020Nyerjen táblagépet gyermekével!

Az elmúlt hetek sokunkat megállításra kényszerítettek. Mindannyian most tanuljuk, hogy az új szabályokhoz, korlátozásokhoz, lehetőségekhez alkalmazkodva éljünk, de közben megőrizzük testi-lelki egészségünket. Vannak viszont olyan nagyszerű emberek, akik munkája nem teszi lehetővé, hogy otthonról dolgozzanak. Ilyenek a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek is. Feléjük is nagy-nagy hálával tartozunk!

Bővebben ...

Ki mint vet, úgy arat!

euralis cirok talajelőkészítésElérkezett az április, amikor a legfontosabb tavaszi vetésű növények magjai a talajba kerülnek. A megfelelő talaj- és környezeti tényezők alapvetően fontosak ahhoz, hogy gyors és egyöntetű fejlődéssel induljanak el a növényeink a hosszú útra, ami a betakarításkor ér véget.

Évek óta egyre több termelő tervezi minél korábban elkezdeni a vetési munkákat, de sokan elfeledkeznek arról, hogy minden növény számára a csírázáshoz és kezdeti fejlődéshez, növényenként eltérő talajhőmérséklet kell. Amennyiben az optimálistól hűvösebb a talaj, akkor ez a vetőmag számára stresszt jelent, ami vontatottabb, heterogén kelést és növekedést okoz. Ezek a növények már ekkor lépéshátrányba kerülnek a megfelelő időben vetett állományokhoz képest.

Ez egy olyan kockázat, amit el lehet és kell kerülni!

Bővebben ...

Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.