Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.Ki mint vet, úgy arat!

euralis cirok talajelőkészítésElérkezett az április, amikor a legfontosabb tavaszi vetésű növények magjai a talajba kerülnek. A megfelelő talaj- és környezeti tényezők alapvetően fontosak ahhoz, hogy gyors és egyöntetű fejlődéssel induljanak el a növényeink a hosszú útra, ami a betakarításkor ér véget.

Évek óta egyre több termelő tervezi minél korábban elkezdeni a vetési munkákat, de sokan elfeledkeznek arról, hogy minden növény számára a csírázáshoz és kezdeti fejlődéshez, növényenként eltérő talajhőmérséklet kell. Amennyiben az optimálistól hűvösebb a talaj, akkor ez a vetőmag számára stresszt jelent, ami vontatottabb, heterogén kelést és növekedést okoz. Ezek a növények már ekkor lépéshátrányba kerülnek a megfelelő időben vetett állományokhoz képest.

Ez egy olyan kockázat, amit el lehet és kell kerülni!

Bővebben ...

Tájékoztató a COVID-19 koronavírus kapcsán

kukorica zsákbanTisztelt Partnereink!

Folyamatosan szolgáltjuk ki vásárlóinkat, a vetőmagok nagy része már Magyarországon van, néhány szállítmány most érkezik.
Beérkezéskor illetve kiszállításkor a szállítmányok fertőtlenítése folyamatosan megtörténik.
Mindent megteszünk, hogy a vevői igényeket a lehetőségekhez képest minél gördülékenyebben szolgáltjuk ki, viszonteladó partnereinkkel közösen.

Minden további kérdés esetén területi képviselőink készséggel állnak rendelkezésre. Elérhetőségeik itt...

Logisztikai kérdésekben, rendelésekkel kapcsolatban hétköznap 9-15 óra között
Brunner Zsófia kolléganőnket kereshetik. zsofia.brunner@euralis.com vagy a +36703284380 telefonszámon.

Jó egészséget, körültekintő és felelősségteljes hozzáállást kívánunk mindenkinek a következő időszakra is!

www.euralis.hu - Értéket és bizalmat teremtünk

Euralis - a szója specialista

szója image kép
2019-ben Magyarországon közel 60.000 hektáron termeltek szóját, az országos termésátlag 2,85 t/ha körül alakult.
A termelési kedvet azonban továbbra is csökkenti a zöldítési támogatás előírásaiban korábban bekövetkezett kedvezőtlen változás, valamint a kereskedők által a tavalyi termésért ajánlott ár, ami elmaradt a termelői várakozásoktól.

 

Bővebben ...

Van új a nap(raforgó) alatt

ES Loris a csúcsonA napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag európai szinten is kiemelkedő, 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt időszakban egyértelmű és markáns változás figyelhető meg a magyarországi napraforgó piacon.

Bővebben ...

Szemesnek áll a cirok!

Agroszemek betakarításAz elmúlt év kedvező időjárása kiemelkedő jövedelmezőséget biztosított a takarmány kukorica termelőknek. Sokakat meglepetésként ért, hogy ennek ellenére 2019-ben is dinamikusan növekedett az EURALIS szemes cirokkal bevetett területek nagysága pedig egyszerű a magyarázat rá.

Egyre több termelő, takarmánykeverő és állattenyésztő tekint úgy az EURALIS szemes cirokra, mint a kukorica alternatívájára.

Az EURALIS Kft. és az Agroszemek Kft. munkatársai évek óta azon dolgozunk közösen, hogy a cirok betöltse az őt megillető helyét a magyar mezőgazdaságban. Úgy gondoljuk, hogy ez egy komplex fejlesztési folyamat, amiben meg kell ismertetni mind a termelőkkel, mind a felhasználókkal azokat az előnyöket, amiket a cirok tud nyújtani számukra.

Bővebben ...

Letölthető kiadványok

 PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.