Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.Van új a nap(raforgó) alatt

ES Loris a csúcsonA napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag európai szinten is kiemelkedő, 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt időszakban egyértelmű és markáns változás figyelhető meg a magyarországi napraforgó piacon.

Bővebben ...

Szemesnek áll a cirok!

Agroszemek betakarításAz elmúlt év kedvező időjárása kiemelkedő jövedelmezőséget biztosított a takarmány kukorica termelőknek. Sokakat meglepetésként ért, hogy ennek ellenére 2019-ben is dinamikusan növekedett az EURALIS szemes cirokkal bevetett területek nagysága pedig egyszerű a magyarázat rá.

Egyre több termelő, takarmánykeverő és állattenyésztő tekint úgy az EURALIS szemes cirokra, mint a kukorica alternatívájára.

Az EURALIS Kft. és az Agroszemek Kft. munkatársai évek óta azon dolgozunk közösen, hogy a cirok betöltse az őt megillető helyét a magyar mezőgazdaságban. Úgy gondoljuk, hogy ez egy komplex fejlesztési folyamat, amiben meg kell ismertetni mind a termelőkkel, mind a felhasználókkal azokat az előnyöket, amiket a cirok tud nyújtani számukra.

Bővebben ...

Két út van előttem, melyiken induljak?

ES Poetic kicsiA napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. 2019-ben több mint 560.000 ha-on vetettek napraforgót hazánkban, a termésátlag 3 t/ha körül alakult. Az elmúlt szezonban jelentősen nőtt a magas-olajsavas napraforgóval (HO) bevetett terület nagysága, ami alapvetően csak egy dolognak köszönhető: a kereskedők lényegesen magasabb átvételi áron vásárolták meg az ilyen napraforgó termését a linolsavaséhoz képest. Az árkülönbség várhatóan marad csak a mértéke a kérdés. A következő szezonra a termelőknek kell meghozni a stratégiai döntésüket, hogy milyen típusú napraforgót termesszenek.

Bővebben ...

Tropical Dent® genetika

Tropical Dent poszter 2019 HUTöbb, mint 10 év kutatómunka után 2013-ban az Euralis Semences bemutatta az első, Tropical Dent®  csoportba tartozó kukoricáját.

A Tropical Dent® genetika egyedülálló fejlesztés és az Euralis kizárólagos tulajdona.

A kutatási programmal az Euralis választ kívánt adni arra a növekvő igényre, amely Európa kontinentális klímával rendelkező termőterületeiről érkezik az olyan hibridek iránt, amelyek öntözetlen és esetenként aszályos körülmények között is maximális termésbiztonságot és magas hozamot garantálnak. Az eredmények ismeretében a Tropical Dent®  kukorica hibridek vetésterülete 5 év alatt megtriplázódott.

részletek: Tropical Dent®

Euralis szója aranyat ér

euralis szója2018-ban Magyarországon közel 60.000 hektáron termeltek szóját, az országos termésátlag megközelítette a 3 t/ha-t.
A termelési kedvet azonban továbbra is csökkenti a zöldítési támogatás előírásaiban bekövetkezett kedvezőtlen változás.

Sokak számára felmerült a kérdés, hogy szabad-e szóját tovább termelni, és ha igen, akkor milyen fajtát válasszanak?

Bővebben ...

Letölthető kiadványok

 PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.