Letölthető kiadványok

PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.ES LORIS a csúcson

ES Loris a csúcsonA napraforgó az egyik legfontosabb szántóföldi növény a magyar mezőgazdaságban. A folyamatos piaci igény a napraforgóolaj iránt, a kukoricával szembeni szárazságtolerancia-előnye, a kiemelkedő stressztűrő-képessége, valamint az évről-évre biztos jövedelmezősége miatt 2017-ben, az előző évhez képest még nagyobb területen, közel 660.000 ha-on vetettek napraforgót Magyarországon.

Bővebben...

Innováció, teljesítmény, minőség és megbízhatóság

ES Balistic CLAz elmúlt évek szélsőséges időjárása ellenére a napraforgó biztosan tartja a helyét és meghatározó a magyar mezőgazdaságban. A folyamatos piaci igény a napraforgóolaj iránt, a fő konkurens növény, a kukoricával szembeni szárazságtolerancia-előnye, valamint a tavalyi rekord termésátlagok és nyereség miatt 2017-ben az elmúlt évhez képest még nagyobb területen, közel 660.000 ha-on vetettek napraforgót Magyarországon.

Bővebben...

Igényre szabott nemesítés

agrarunioborito2017okVendégségben az Euralisnál - Az Agrár Unió magazin 2017. október-novemberi számában megjelent cikk:

A gazdag programból és az előadások sorából most azokat az információkat emeljük ki, amelyek

Bővebben...

EURALIS: a legnagyobb GMO mentes szója nemesítő Európában

szója imageA 2015-ös szezonban a szemes fehérjenövények után járó kiegészítő támogatás miatt jelentősen, közel 77.000 hektárra nőtt a szója vetésterülete Magyarországon. Az időjárás azonban nem kedvezett a szója termesztésének, ezért az elmúlt szezonban a szójával bevetett területek nagysága ismét lecsökkent 61.000 hektárra. A 2016-os év kiemelkedően kedvező volt a szója számára, az országos termésátlag közel 3 t/ha volt, ezért várhatóan 2017-re ismét növekedni fog a termelési kedv.

Bővebben...

Cirok - a jövő növénye

cirokszem imageAz elmúlt évek során egyre többször fordul elő aszályos időszak, amikor a növénytermesztők számára fontos vegetációs időszakban a szükségesnél lényegesen kevesebb csapadék hull. A szárazság Magyarországon gyakorlatilag minden növénytermesztőt érint, de a vetésterületénél fogva legnagyobb mértékben a kukoricatermesztők gazdálkodásának eredményességét csökkenti. Hazánkban a hagyományos szántóföldi kultúrák öntözése nem megoldott. Egyrészt nincs meg hozzá a szükséges infrastruktúra másrészt a felmerülő költségek csak nagyobb értékű kultúra esetében vállalhatók.

Bővebben...

Letölthető kiadványok

 PDF formátumú kiadványainkat INNEN töltheti le.